Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy cytrynowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
cukier 2 łyżki
otarta skórka z cytryny 1 łyżka
drożdże 3 łyżeczki
mąka 3 szklanki
jaja 5 szt
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy cytrynowe

Drożdże z cukrem rozetrzeć, dodać mleko, odrobinę soli, wymieszać. Odłożyć w ciepłe miejsce na 10 minut. Jajka ubić na puszystą masę, połączyć z mlekiem, dodać mąkę, skórkę z cytryny, wymieszać. Ciasto pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Po kwadransie rozgrzać olej na patelni, nakładać łyżką porcje ciacha i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.09.2012 09:18
smaczne
ankaryba 18.06.2012 08:03
super!!!
Mariusz10 11.06.2012 21:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak