Sposób przygotowania

Drożdże z cukrem rozetrzeć, dodać mleko, odrobinę soli, wymieszać. Odłożyć w ciepłe miejsce na 10 minut. Jajka ubić na puszystą masę, połączyć z mlekiem, dodać mąkę, skórkę z cytryny, wymieszać. Ciasto pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Po kwadransie rozgrzać olej na patelni, nakładać łyżką porcje ciacha i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !