Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z majerankiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
cebula 3 szt
pomidory 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
oliwa 2 łyżki
czosnek ząbki 2 szt
majeranek 3 łyżeczki
bulion 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z majerankiem

Posiekaną drobno cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, dodać pokrojone w kostkę mięso, obsmażyć. Wlać bulion, dodać majeranek, liście laurowe, pokrojone pomidory, oprószyć solą i pieprzem i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać do sosu, przyprawić do smaku, zamieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.12.2013 00:21
bardzo lubię gulasze,muszę dodać majeranku,nigdy nie dodawałam
Iwusia 13.07.2012 19:50
smaczny obiadzik :)
zuzanna_z 24.05.2012 13:00
smaczne
ogi18 22.11.2011 21:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak