Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt
bulion wołowy 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
żółtko jajek 2 szt
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ketchup 2 łyżki
śmietana 150 ml
mąki 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 2 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami

Na łyżce masła zrumienić drobno posiekana cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć 10 minut. Połączyć z żółtkami i bułką tartą, przyprawić do smaku. Mięso przekroić na plastry, rozbić tłuczkiem, natrzeć rozgniecionym czosnkiem z solą i oprószyć pieprzem. Farsz grzybowy rozłożyć na plastrach mięsa, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Ułożyć na brytfannie, skropić olejem, włożyć do piekarnika i zrumienić. Przełożyć do garnka, podlać bulionem i pod przykryciem dusić pod przykryciem. Następnie dodać śmietanę wymieszaną z mąką i przecierem pomidorowym, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.01.2014 08:28
rzadko je robię ale chyba powrócę do nich
ben-ka 14.01.2014 09:53
Wołowe roladki z każdym farszem bardzo mi smakują.
zuzanna_z 25.05.2012 13:01
dobre
Seba 09.03.2012 10:30
smaczne do obiadu
Iwona51
Iwona51 08.02.2012 11:26
smaczne
Angelika10 06.06.2011 21:24
Też takie robie są pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak