Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyłam w mleku do pożądanego smaku. Cebulę poddusiłam na połowie oleju ( nie należy jej rumienić). W ciepłym bulionie rozrobiłam koncentrat pomidorowy, dałam szczyptę cukru dla złamania kwaśnego smaku, dodałam resztę oleju i pół łyżeczki pieprzu ziołowego.
W słoiku układałam na przemian ciepłą cebulę i kawałki śledzi, zalałam to przygotowaną zalewą. Wstawiłam do lodówki na noc.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    kocham śledzie! te są wspaniale:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mnie też bardzo podoba się ten przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mnie też bardzo podoba się ten przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne śledziki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !