Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po kaszubsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 1/2 kg
olej 1/2 szklanki
bulion warzywny 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kaszubsku

Śledzie wymoczyłam w mleku do pożądanego smaku. Cebulę poddusiłam na połowie oleju ( nie należy jej rumienić). W ciepłym bulionie rozrobiłam koncentrat pomidorowy, dałam szczyptę cukru dla złamania kwaśnego smaku, dodałam resztę oleju i pół łyżeczki pieprzu ziołowego.
W słoiku układałam na przemian ciepłą cebulę i kawałki śledzi, zalałam to przygotowaną zalewą. Wstawiłam do lodówki na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.01.2014 18:34
pyszne śledziki
Goya 23.06.2012 18:58
super
ben-ka 03.06.2011 08:22
mnie też bardzo podoba się ten przepis.
ben-ka 03.06.2011 08:22
mnie też bardzo podoba się ten przepis.
Mati13 24.12.2010 10:06
kocham śledzie! te są wspaniale:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak