Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać. W rondlu rozgrać łyżkęmasła, włożyć pokrojoną paprykę i smażyć 5 minut. Włożyć posiekany szpinak, przykryć i dusić 6 minut. Doprawićzmiażdżonym czosnkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Z ugotowanych ziemniaków ściąć z jednej strony gruby plaster i łyżeczką wydrążyć część miąższu. Utrze go ze śmietaną oraz bryndzą, dodać do szpinaku i dokładnie wymieszać.
Wydrążone ziemniaki napełnić masą szpinakową. Ziemniaki ułyć w brytfance. W farszy zrobić spore dołki łyżką i wbić w nie po jednym jajku. Wierzch obłożyć płatkmai masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i zapiekać przez 10-12 minut, aż jajka sięzetną.
Podawać gorące.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznee
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !