Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Majeranek suszony Prymat
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej
bazylia
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięs

calą, dużą pałke czosnku obieramy i przeciskamy, dodajemy 1 kopiata łyzeczkę soli, kilka zairenek ziela i 2-3 listka laurowe, dużo majeranku i dużo zioł prowansaliskich, szczypte suszonej bazyli i troche kucharka, dodajemy duzo pieprzu, na koniec dodajemy o 4 łyzki oleju i dokładnie wszystko mieszamy. Tak przygotowana marynata nacieramy dowolne mieso - np szynke, schab, gęs lub kaczke do pieczenia, boczek. Odstawiamy je w chłodne miejsce na minimum 24h ale warto na 2 dni, moze w tym czasie kilka razy mieso obrocic, lub dodac troche soli, jesli bedzie malo slone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 23.12.2010 10:52
aromatyczne miesko bedzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak