Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, przekroićwzdłuż, wydrążyć. Wydrążone połówki posolić, odstawićna 10 minut. Wydrążony miąższ posiekać, dodać do cebuli zeszklonej na patelni na oliwie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Włożyć na patelnię razem z ugotowanym ryżem. Wrzucić koperek i natkę, dodać sól i pieprz.
Połówki bakłażana skropić oliwą, wypełnić farszem, następnie włożyć do zaroodornego naczynia, polać oliwą, wstawić na 30 min do piekarnika nagrzanego do 180 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !