Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wykwintna zupa Pepperonata

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
czosnek ząbki
pomidory 0,5 kg
szalotki 0,5 kg
oliwa 5 łyżek
sól
pieprz
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżka
czarne oliwki bez pestek kilka sztuk
pepperoni 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintna zupa Pepperonata

Papryki pokroić w paski, bakłażana w kostkę, suszone pomidory osączyć i posiekać. Świeże pomidory oczyścić i zmiksować.
Cebulki gotować 5 minut, osąćzyć. Udusić na oliwie paprykę z bakłażanem, Włożyć suszone pomidory, dusić 15 minut. Dodać ząbek czosnku, pepperoni, cebulki, szczyptę oregano, sól, pieprz oraz pomidory i gotować na wolnym ogniu 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak