Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patelnia prowansalska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 60 dag
cukinia 0 dag małych
cebula 2
oliwa 3 łyżki
czosnek ząbki
pieprz świeżo zmielony
sok pomidorowy 150 ml
Bazylia suszona Prymat
czarne oliwki bez pestek 10 dag
owczy ser 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Patelnia prowansalska

Bakłażany i cukinie pokroić w plastry o grubości 1 cm, cebule w krążki. Bakłażany posypać solą, odstawić na sicie na 10 minut, spłukać, osuszyć.
Bakłażany smażyć 3 min na dużej patelni na oliwie, dodać cukinię i cebule, smażyćjeszcze 5 minut.
Dodać rozgnieciony czosnek, popieprzyć, podlać sokiem pomidorowym i winem, zagotować i zdjącz ognia. Dodać szczyptę suszonej bazylii lub listki świeżej, posypać oliwkami i pokruszonym oczwym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 15.09.2011 23:13
delicje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak