Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z daktylami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
margaryna 20 dag
jaja 3 szt
cukier puder 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
migdały posiekane 10 dag
mleko 4 łyżki
owoce kandyzowane 10 dag
rodzynki 10 dag
aromat cytrynowy 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z daktylami

Masło utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, dodawać po jednym jajku, łyżce mleka, po trochu mąki z proszkiem do pieczenia. Do ciasta wsypać daktyle i dodać aromat, wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy i piec ok 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.01.2014 09:18
przepyszny keks
Bernadeta 03.12.2013 17:34
smaczny deser
olkaaa 06.10.2012 09:01
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak