Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczna piramidka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
pomidory 4
cebula
kiełbasa 20 dag
żółty ser 15 dag
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczna piramidka

Ziemniaki pokroić w plasterki, osuszyć kuchenym ęcznikiem, smażyć na oleju aż lekko zmiękną. Przyprawić suszonymi ziołami. Cebulę pokroić w plasterki, też usmażyć na oleju na złoty kolor. Pomidory pokroićw plastry.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, na dnie ułożyć plasterki ziemniaków, żeby tworzyły koło. Na nich ułożyć plastry pomidorów, cebuli i cienko pokrojony ser. Posolić, popieprzyć.
Następnie układać kolejną warstwę ziemniaków, plasterki wędlniny, pomidorów i sera w ten sposób, by potrawa nabrała kształty zwężającego siędo góry kopca. Piec w piekarniku w temp 160 st., aż ser się rozpuści. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak