Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki duszone z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
papryczka chili 1 szt
szalotka 6 szt
grzyby suszone 8 szt
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki
mleko 0,5 szklanki
śmietana 0,5 szklanki
majeranek 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki duszone z grzybami

Suszone grzyby namoczyć, następnie ugotować i drobno pokroić. Żołądki podzielić na kawałki, obgotować w osolonej wodzie, dodać świeżą wodę i gotować 10 minut. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać żołądki, papryczkę, grzyby i wywar grzybowy. Dusić około pół godziny. Śmietanę wymieszać z mąką i mlekiem, wlać do sosu i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.10.2013 12:17
Pasuje mi to połączenie.
ankaryba 13.06.2012 08:28
smaczne :-)
Iwona51
Iwona51 01.11.2011 20:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak