Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Gazpacho

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 75 dag
papryka po 1 strąku każdego koloru
chleb kilka kromek
ogórek
cebula
ocet winny 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ser feta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Gazpacho

Warzywa (trochę odłożyć) i chleb pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Warzywa i pieczywo wymieszaćw misce, dodać ocet, czosnek, sól, pieprz i 3/4 litra wody. Rozdrobnić mikserem, wymieszać, dodająć oliwę i koncentrat pomidorowy.
Dobrze schłodzić, podawać z pokrojonymi w kostkę pomidorami, serem feta i kolorową papryką. Ewentualnie można dodać kilka kostek lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak