Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 1,5 kg
jabłka 2 szt
sok jabłkowy 2 szkl
czosnek 3 zabki
olej 4 lyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
tymianek 3 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jabłkami

Mięso natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem. Jabłka pokroić w plastry, wyciąć gniazda nasienne. schab ponacinać w odstępach 2 cm i powkładać plastry jabłek w nacięcia w mięsie. schab oprószyć tymiankiem i zesznurować. mięso ułożyć w formie, skropić olejem i podlać sokiem jabłkowym piec, w temp.190 stopni przez około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.12.2011 12:10
mniam
Angelika10 19.10.2011 22:21
Smaczny.
pigila
pigila 15.10.2011 08:33
super
alaaa 21.07.2011 18:20
same rarytasy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak