Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z zimnym masłęm i solą, dodać żółtko, śmietanę. Szybko zagnieść ciato, uformować kulę, owinąć w folię, włożyć na pół godziny do lodówki.
Schłodzone ciato wyjąćz lodówwki, rozwałkować na grubość 4 mm, wylepićformę do tarty, docisnąć ciasto palcami, nakłuć widelcem. Piec 10 min w temp 200 st., wyjąć.
Mieszankęchińską przesmażyć na patelni, ostudzić. Twaróg utrzeć z jajkami, dodaćuduszone chińskie jarzyny, sól, pieprz i starty na tarc o dużych oczkach żółty ser. Wymieszać.
Masę wyłożyć na upieczone ciasto i powciskać w nią małe pomidorki. Dołożyć listki świeżych ziół. Przykryć folią aluminiową i piec 20 minut, podawać na ciepło lub zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !