Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na pulchną masę, dodając stopniowo po jednym żółtku. Następnie dodać śmietanę i ubitą pianę z białek. Dodać mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wlać do przygotowanej formy. Do drugiej części wsypać kakao, dodać aromat rumowy i wymieszać. Ciemne ciasto wylać na środek całej długości jasnego ciasta. Piec około 40 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    proste i smaczne :) :) tzw. na szybko
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak wygląda i smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    bami

    Zapowiada się naprawdę smacznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajnie się zapowiada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !