Sposób przygotowania

Ryż ugotować na gęsto. Pieczarki drobniutko pokroić i podsmażyć, odparowując wodę. Do tego dodać przyprawę Cebula suszona Prymat. Wystudzić, połączyć z ryżem i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem kolorowym.
Dodać 3 żółtka i łyżkę bułki tartej. Wszystko razem dokładnie wymieszać i uformować na kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w bułce tartej. Ubić na sztywno pianę z białek i tuż przed smażeniem obtoczyć kulki w sztywnym białku. Smażyć w głębokim tłuszczu. Można podać zamiast ziemniaków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    No no fajne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    oryginalna przystawka do obiadu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !