Sposób przygotowania

Skrzydełka myjemy i gotujemy w wodzie z przyprawami. Dodajemy włoszczyznę wg uznania ( marchewka, seler, por, pietruszka ) i gotujemy 20min. Następnie wyciągamy włoszczyznę. Do wywaru dodajemy ryż i gotujemy do miękkości. Studzimy. Cytryny myjemy a następnie wyciskamy sok i mieszamy z żółtkami. Cienkim strumykiem wlewamy do zupy ciągle mieszając. Ja zawsze podaję z 2-3 plasterkami cytrynki ;) Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ciekawe połączenie składników, na pewno wypróbuję.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno świetnie smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią bym to wszamał
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    jeszcze nie próbowałam ale na pewno to zrobie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !