Sposób przygotowania

Filety śledziowe oprószyć estragonem i natrzeć czosnkiem. Pozostawić w chłodnym miejscu na 2h. Do garnka wlać 2 szklanki wody, włożyć posiekaną cebulę, utarte warzywa, dodać masło, sól, pieprz, wszystko razem gotować do miękkości. Miękkie warzywa zmiksować razem z wywarem i zagotować. Do gorącego sosu włożyć śledzie, dodać liście laurowe i gotować około 10 minut. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Nie próbowałam a warto.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię śledziki
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    przepis interesujący, skorzystam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowity śledzik
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    przepis interesujący, skorzystam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Tak śledzi jeszcze nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !