Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z drobiowych żołądków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
mąka 2 łyżki
ziele angielskie 5 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
masło 3 łyżki
rosół drobiowy 4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
majeranek 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z drobiowych żołądków

Żołądki pokroić, zalać bulionem, dodać liść laurowe, ziele angielskie i gotować 2h. Pokrojone w słupki warzywa, posiekana cebulę poddusić na maśle, oprószyć mąką i zasmażyć. Włożyć do gotujących się żołądków, dodać majeranek, maggi, sól i pieprz, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.12.2013 17:32
Fajny pomysł.
krystyna330 26.09.2013 10:20
na prawdę smaczne, jadłam takie
Seba 01.04.2012 11:42
mniam
Iwona51
Iwona51 23.12.2010 20:05
z żołądków są pyszne flaczki polecam
Monika193
Monika193 22.12.2010 17:25
takie flaczki z pewnością będą dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak