Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrest pod pianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 50 kg
wiśnie bez pestek 50 dag
cukier 10 lyżek
białko 5 szt
herbatniki 30 dag
masło 10 dag
cukier wanilinowy 16 g
migdały mielone 15 dag
mąka 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Agrest pod pianką

Do rondelka włożyć agrest i wiśnie, wsypać 5 łyżek cukru, gotować 15 minut, ostudzić. Herbatniki pokruszyć, dodać cukier waniliowy i roztopione masło, wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć do formy. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać mąkę z migdałami, wymieszać. Na spodzie z herbatników rozłożyć osączone owoce, przykryć masa białkową. Piec w temp. 190 stopni około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.11.2013 17:23
Fajny pomysł.
jasiek 10.08.2011 12:28
zdrowe
Gosia32
Gosia32 09.06.2011 10:03
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak