Sposób przygotowania

Do rondelka włożyć agrest i wiśnie, wsypać 5 łyżek cukru, gotować 15 minut, ostudzić. Herbatniki pokruszyć, dodać cukier waniliowy i roztopione masło, wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć do formy. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać mąkę z migdałami, wymieszać. Na spodzie z herbatników rozłożyć osączone owoce, przykryć masa białkową. Piec w temp. 190 stopni około pół godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !