Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sezamie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 1 kg
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa kucharek 2 łyzki
mleko 1/2 szkl
jajko 1 szt
olej do smażenia
sezam 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
siemię lniane 2 łyżki
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sezamie

Z mąki, mleka, wody, sezamu, siemienia lnianego, jajka, odrobiny soli i pieprzu wymieszać ciasto. Filety rybne oprószyć przyprawami, zamaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.01.2014 15:29
przepyszna,
Bernadeta 09.09.2013 09:14
super pyszna rybka
Angelika10 22.10.2011 23:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak