Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos myśliwski

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
boczek wędzony 80 dag
wieprzowina 1 kg
wołowina 0,5 kg
cebula 4 szt
grzyby suszone 5 szt
śliwki suszone 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kiełbasa 40 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
kapusta kwaszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos myśliwski

Mięso pokroić w kostkę, boczek w plastry. Na patelni podsmażyć na oleju boczek, odłożyć skwarki. Na tłuszczu obrumienić posiekaną cebulę i mięso. Kapustę poszatkować i połączyć z kapustą kwaszoną. W garnku układać warstwami kapustę, cebulę, mięso, skwarki, suszone śliwki, pokruszone grzybki. Całość podlać wodą i gotować około 3 h. Pod koniec duszenia dodać liście laurowe i koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.02.2014 20:28
Smakowity bigosik.
Gosia32
Gosia32 19.07.2011 14:27
pycha
Monika193
Monika193 22.12.2010 17:28
oj, jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak