Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, po chwili dodać do gorącego rosołu, zagotować, ostudzić. Dodać wino, przyprawić do smaku. Kurczaka bez kości pokroić na porcje, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć plasterkami szynki, zalać rosołem z winem. Włożyć do lodówki do ostygnięcia. Posiekane jajko, zmiażdżony czosnek, pokrojona marchewkę i grzybki wymieszać ze śmietana i majonezem. Sos podawać z ostygniętą galaretką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    musz? spróbowa?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !