Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z szynki i mielonego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 2 kg
mięso mielone 20-25 dag
żółty ser 6 plasterków
olej
przyprawa uniwersalna Kucharek
Papryka ostra mielona Prymat
majeranek
pieprz kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z szynki i mielonego

Szynkę rozkroić w poprzek, rozbić, natrzeć przyprawami i położyć 3 plastry sera. Na ser położyć mielone, posypać przyprawami i położyć pozostały ser na mielone. Zwinąć mięso w roladę, owiązać nicią, posypać kucharkiem i podlać delikatnie olejem. Włożyć do piekarnika i piec ok. 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 01.08.2012 13:03
super
Mysiunia 06.02.2012 11:23
ciekawy przepis:)
maciek7 06.12.2011 19:02
super
barbara11561 04.12.2011 08:40
pyszny kawał mięska
Wacław 08.09.2011 08:12
pożywny ,bogaty obiad,pycha !
Robert10 26.07.2011 14:05
wyborne mięsko
Ewa111 25.12.2010 19:32
dobry pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak