Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z gruszkami II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 70 dag
jaja 4 szt
masło 30 dag
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 16 g
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
gruszki 1 kg
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 3 szklanki
żółtko jajek 2 szt
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z gruszkami II

60 dag maki wymieszać z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, przesiać na stolnicę. Dodać 2 żółtka, masło cukier puder i cukier waniliowy, zagnieść ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na brytfannę. Ułożyć pokrojone na cząstki gruszki. Budyń ugotować na mleku, wylać na gruszki. Z białek i cukru ubić sztywną pianę, dodać pozostałe żółtka, wsypać resztę mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na budyń. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 03.12.2013 18:13
pyszne ciasto
Iwusia 22.08.2013 23:45
uwielbiam takie ciasta
Angelika10 10.06.2012 21:40
Pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak