Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowe z kiślem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanka
cukier 1 szklanka
margaryna 25 dag
jajko 6 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
aromat waniliowy 1 sztuka
cukier 1/4 szklanka
rabarbar 70 dag
kisiel wiśniowy 0.5 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowe z kiślem

Do mąki dodać 1 szklankę cukru, miękką margarynę, 6 żółtek , proszek do pieczenia i aromat waniliowy. wyrobić ciasto kruche i włożyć do zamrażarki na 20 min. Następnie podzielić ciasto na 2 części. Jedną rozwałkować i położyć na wysmarowaną blachę prostokątną o wymiarach 25x36 cm. Drugą część odłożyć na posypkę. Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na cieście. Białka ubić na sztywną pianę, dodać 1/4 szklaki cukru i dalej ubijać. Następnie dodać kisiel i delikatnie wymieszać.Powstałą masę wylać na rabarbar. Na bezę położyć posypkę,zrobioną z połowy ciasta kruchego. Piec 40 minut w temp . 160-180

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak