Sposób przygotowania

Do mąki dodać 1 szklankę cukru, miękką margarynę, 6 żółtek , proszek do pieczenia i aromat waniliowy. wyrobić ciasto kruche i włożyć do zamrażarki na 20 min. Następnie podzielić ciasto na 2 części. Jedną rozwałkować i położyć na wysmarowaną blachę prostokątną o wymiarach 25x36 cm. Drugą część odłożyć na posypkę. Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na cieście. Białka ubić na sztywną pianę, dodać 1/4 szklaki cukru i dalej ubijać. Następnie dodać kisiel i delikatnie wymieszać.Powstałą masę wylać na rabarbar. Na bezę położyć posypkę,zrobioną z połowy ciasta kruchego. Piec 40 minut w temp . 160-180

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !