Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 0,5 kg
rosół 1 l
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Pokrojoną cebulę zrumienić na oleju i zalać gorącym bulionem. Gotować kwadrans. Następnie zmiksować, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę wylać na talerze, posypać tartym serem, podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 13.02.2014 14:11
apetyczna zupka
IlonaAlbertos 30.12.2013 21:13
Smakowita zupka.
PaniMISIOWA 24.04.2013 20:55
ja robię bez śmietany i mąki
Angelika10 20.06.2012 08:02
ciekawa
Katarzyna59 11.05.2012 21:45
pyszna
plocia 06.05.2012 13:40
U mnie w pracy mają szał na tą zupkę - niestety w proszku
Juleczka20 03.02.2012 22:10
smaczna
Iwona51
Iwona51 29.11.2011 10:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak