Sposób przygotowania

Do miski przełożyć zmielone mięso. Brokuł opłukać i zmielić połowę. Marchęwkę obrać, opłukać i również zmielić. Do mielonego mięsa dodać brokuł, marchewkę, jajko, majeranek, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszać i formować pulpety.

Do garnka wlać bulion zagotować. Do gotującego się bulionu włożyć pulpeciki i pozostały brokuł - który wcześniej kroimy na kawałki. Gotować około 20 min., na średnim ogniu pod przykryciem. Następnie pulpety wyjąć z garnka. Wywar lekko ostudzić i zmiksować, można dodać śmietanę.
Do zielonego sosu przełożyć pulpety. Podgrzać i podawać na gorąco.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !