Sposób przygotowania

Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę, ziemniaka i selera kroimy w niedużą kostkę. Pora i seler naciowy kroimy w nieduże plasterki. Cebulę siekamy. Warzywa wkładamy do garnka z bulionem i gotujemy ok 15-20min. Ryby myjemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny, oraz lekko solimy. Kroimy w kawałki i wkładamy do zupy, gotując kolejne 15-20 min. na małym ogniu tak by rybka się nie rozpadła. Do osobnego rondelka wlewamy ok 1 szklankę bulionu i mieszamy ze śmietanami, a następnie wlewamy do zupy i mieszamy. Doprawimy do smaku i posypujemy natką pietruszki. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam zupy rybne, na pewno wypróbuję ten przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    świetna
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nie jadam rybnych zup ale dla takiej zrobiłabym wyjątek :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    słyszałam ale jeszcze nie jadłam rybnych zup i muszę konieczne skosztować
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    zapowiada się super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !