Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
kiełbasa 50 dag
boczek 30 dag
fasolka ugotowana 40 dag
papryka czerwona 3 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
czosnek ząbki 5 szt
cebula 3 szt
papryczka chilli 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie mielone Prymat 0,5 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z fasolą

Kiełbasę z boczkiem pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Włożyć do ugotowanej fasoli. Na wytworzonym tłuszczu zrumienić drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Pokrojone mięso w kostkę dodać do cebuli, posolić i lekko zrumienić. Warzywa pokroić w kostkę, podlać wodą, dodać mięso zrumienione z cebulą i udusić do miękkości. Dodać do fasoli, przyprawić do smaku, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.03.2014 11:46
mniam pycha
ben-ka 01.03.2014 10:07
Mnie by smakował.
Aneta41 04.12.2012 18:40
bardzo lubię gulasz w każdej postaci
Motorek 18.04.2012 10:12
fajny
Małgosia6 23.11.2011 15:09
pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak