Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka zapiekana w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 30 dag
szpinak 60 dag
czosnek ząbki 1 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
rosół 1 szklanka
śmietana 2 łyżki
mleko 5 łyżek
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy
mąka 1 łyżka
ser żółty 0,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka zapiekana w sosie

Szpinak zagotować, zagęścić mąką ziemniaczana wymieszaną z mlekiem, dodać łyżkę masła, przyprawić do smaku solą i wymieszać. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Szynkę pokroić w kostkę i ułożyć na szpinaku. Resztę masła stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić rosołem, zagotować i połączyć ze śmietaną i utartym serem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać powierzchnię szynki, zapiec w gorącym piekarniku przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.07.2012 20:54
super
edyta44 23.06.2012 16:38
smaczne
Iwona51
Iwona51 24.11.2011 09:50
pycha
Wafelek2601 04.08.2011 10:09
super
Agnieszka172 22.12.2010 13:15
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak