Sposób przygotowania

Mięso przekroić tak aby powstał duży płat, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać jajko, tartą bułką, cebulę posiekaną i podduszoną razem z grzybkami na połowie smalcu, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Rozłożyć na płat mięsa. Zwinąć w rulon, obwiązać mocno nitką i obrumienić na pozostałym smalcu. Przełożyć do rondla, włożyć ziele angielskie, liść laurowy, pokrojone warzywa, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem ok 1h. Pod koniec dodać śmietanę. Wyciągnąć mięso, sos zmiksować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszna napewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    niezła
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    niezła
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !