Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki serowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
śmietana 2 szklanki
cukier puder 1 szklanka
żółtko jajek 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sprirytus 1 łyżka
cukier waniliowy 3 łyżeczki
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe

Mąkę wymieszać z proszkiem i sodą oczyszczoną, dodać przemielony ser, żółtka i cukry, śmietanę, spirytus i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1,5 cm, wykrawać szklanką kółka, kieliszkiem na środku robić małą dziurkę. Wrzucać na gorący olej, smażyć na zloty kolor, wyjmować patyczkiem. po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 25.01.2014 20:14
wygladaja pysznie
IlonaAlbertos 01.10.2011 20:57
Uwielbiam oponki. :D
ewaa 16.06.2011 21:26
pyszne:)
mehia 25.05.2011 21:56
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak