Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem i sodą oczyszczoną, dodać przemielony ser, żółtka i cukry, śmietanę, spirytus i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1,5 cm, wykrawać szklanką kółka, kieliszkiem na środku robić małą dziurkę. Wrzucać na gorący olej, smażyć na zloty kolor, wyjmować patyczkiem. po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam oponki. :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    wygladaja pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !