Sposób przygotowania

Kaczkę natrzeć solą i majerankiem. Jabłka pokroić w ćwiartki, napełnić kaczkę i zeszyć. Mięso posmarować smalecem, na niej ułożyć platerki boczku. Położyć na brytfannie obłożyć ziemniakami oprószonymi solą. Wstawić do nagrzanego piekarnika, gdy się zrumieni skropić wodą i dopiec (ok 1h). Upieczoną kaczkę ułożyć z ziemniakami na półmisku i oprószyć zieleniną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Rewelacja!.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam kaczkę
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !