Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort świąteczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 14 dag
cukier puder 14 dag
jajko 5 sztuk
czekolada gorzka 10 dag
konfitura truskawkowa 3-4 łyżki
śmietana 30% 500 ml
Biszkopty 5 pokruszone
orzechy 7 rozdrobnione

Przepis i sposób przygotowania na: Tort świąteczny

Margarynę, 4 żółtka, cukier, całe jajko i rozpuszczoną czekoladę utrzeć na puszystą masę. Z 4 białek ubić pianę i wmieszać do niej pokruszone biszkopty z orzechami. Połączyć z masą jajeczną. Wlać masę do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, wstawić do piekarnika i piec 50-60 min. w 180 \"C.Ciasto pozostawić w piekarniku do ostygnięcia.
Następnie ubić śmietanę 2 łyżkami cukru pudru. Tort przełożyć na paterę posmarować cienką warstwą konfitury, na wierzch nałożyć bitą śmietanę, posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 15.02.2011 13:46
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak