Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1/5 kg
czosnek 5 ząbkow
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 lyżki
mięso mielone 30 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku

Boczek natrzeć rozgniecionym czosnkiem, ziołami, oprószyć solą. Do mielonego mięsa dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na płat boczku wyłożyć mięso mielone, zwinać w rulon, obwiązać sznurkiem, owinąć folią i pozostawić w chłodnym miejscu na 3 godziny. Następnie zdiąć folię i obrumienić boczek. Przełożyć do rondla, podlać szklanką wody i dusić około 90 min. Po wystudzeniu zdiąć sznurek i kroić na plastry. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 21.12.2011 10:35
extra
IKrakowianka 12.11.2011 08:21
super
Monika193
Monika193 22.12.2010 17:38
taki boczek jest super na kanapki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak