Sposób przygotowania

Ziemniaki starkować w szatkownicy na grubych oczkach. Odsączyć od soku, wbić jajko, dodać mąkę, posolić. Wyrobić gładką masę i formować kulki. Ułożyć na stolnicy oprószonej mąką. Następnie pyzy wrzucać na wrzątek – gorącą osoloną wodę. Gotować około 10 minut aż wypłyną. Drewnianą łyżką wyjmować na talerz. Zrobić skwareczki – posiekać cebulkę, boczek i kiełbaskę na drobna kostkę, Podsmażyć na patelni. Podawać z pyzami, pycha!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wyglądają bardzo apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    oj zjadłabym chętnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    proste a smaczne danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo lubię i do tego ten chrupiący boczek z cebulką-pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !