Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy ze skwareczkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
jajko 1 szt
mąka tortowa 1/2 szklanki
cebula 2 szt
boczek 10 dkg
kiełbasa 10 dkg
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy ze skwareczkami

Ziemniaki starkować w szatkownicy na grubych oczkach. Odsączyć od soku, wbić jajko, dodać mąkę, posolić. Wyrobić gładką masę i formować kulki. Ułożyć na stolnicy oprószonej mąką. Następnie pyzy wrzucać na wrzątek – gorącą osoloną wodę. Gotować około 10 minut aż wypłyną. Drewnianą łyżką wyjmować na talerz. Zrobić skwareczki – posiekać cebulkę, boczek i kiełbaskę na drobna kostkę, Podsmażyć na patelni. Podawać z pyzami, pycha!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.12.2010 16:01
Bardzo lubię i do tego ten chrupiący boczek z cebulką-pycha!
banditka 25.12.2010 12:51
proste a smaczne danie :)
Jolanta40 22.12.2010 22:24
oj zjadłabym chętnie
Iwusia 22.12.2010 22:06
super :)))
Agnieszka_B 22.12.2010 11:48
Wyglądają bardzo apetycznie:)
Kate131 22.12.2010 10:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak