Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z dzieciństwa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 2 szt
pieczarki 25 dkg
cebula 2 szt
ogórek 1 szt
szynka gotowana 4 plastry
keczup do smaku
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z dzieciństwa

Bułki przekroić na połowę. Pieczarki podsmażyć z posiekaną w kostkę cebulą. Układać farsz na bułce, polać keczupem, ułożyć pokrojoną w paski szynkę, posypać ziołami prowansalskimi i serem. Piec aż ser się stopi w piekarniku na 170 stopni. Po upieczeniu ułożyć świeże warzywa – ogórek, może być pomidor, rzodkiewka (co mamy w domu). Polać ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 07.01.2011 11:50
mniam
Jolanta40 22.12.2010 22:26
pyszności
Iwusia 22.12.2010 22:08
Domowe są najlepsze :) takie smaczne i chrupiące.
Kate131 22.12.2010 10:55
mniam
bami 22.12.2010 09:21
Lubię takie domowe zapiekanki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak