Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry, zbic tłuczkiem. drobno posiekaną cebulę, poddusić na masle, wymieszać z żółtkami, bułką tartą, śmietaną i zieleniną, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem, posmarować płaty mięsa, zwijać je w ruloniki. Zpinać wykałaczkami, obtoczyć w mące i obrumienić na smalcu. Przełożyć do rondla, podlać rosołem i piwem, dusić do miękkości.Sos przyprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !