Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe nadziewane

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
masło 1 lyżka
smalec 2 łyzki
cebula 3 szt
śmietana 2 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
żółtko jajek 2 szt
mąka 2 lyżki
natka pietruszki 1 lyzka
szczypiorek usiekany 1 łyzka
rosół 1 szkl
piwo 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe nadziewane

Mięso pokroić na plastry, zbic tłuczkiem. drobno posiekaną cebulę, poddusić na masle, wymieszać z żółtkami, bułką tartą, śmietaną i zieleniną, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem, posmarować płaty mięsa, zwijać je w ruloniki. Zpinać wykałaczkami, obtoczyć w mące i obrumienić na smalcu. Przełożyć do rondla, podlać rosołem i piwem, dusić do miękkości.Sos przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.02.2013 18:50
super
Monika193
Monika193 24.11.2011 14:28
super
Iwona51
Iwona51 21.03.2011 00:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak