Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane groszkiem i szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 6 sztuk
groszek konserwowy 1|2 puszki
majonez 15 dag
szynka konserwowa 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane groszkiem i szynką

Pomidory myjemy, ścinamy wierzchy i wydrążamy małą łyżeczką miąższ. Wnętrze pomidorów oprószamy solą i pieprzem. Groszek odsączamy , szynkę kroimy w kostkę , mieszamy z groszkiem i majonezem , doprawiając sola i pieprzem . Możemy tez dodać posiekanej natki pietruszki i koperku. Napełniamy wydrążone pomidory farszem i nakrywamy ściętymi wierzchami. Układamy na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 04.07.2011 19:08
extra
marta639 18.09.2010 12:45
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak