Sposób przygotowania

Grzyby dzień wcześniej zalewamy przegotowaną, gorącą wodą. Następnego dnia gotujemy około 1,5 godziny w tej samej wodzie, doprawiamy ziarenkami smaku. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor. Grzyby odsączamy i razem z cebulką miksujemy w rozdrabniaczu na jednolitą masę.

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy drożdże, podgrzane mleko, śmietanę. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do mąki. Doprawiamy solą i cukrem i wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy pod przykryciem na około 1 godzinę.

Dzielimy na 2 części i wałkujemy. Wykrajamy prostokąty. Na brzegu układamy farsz i zawijamy. Układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy na 20 minut.

Jajko roztrzepujemy i pędzelkiem smarujemy paszteciki.

Pieczemy w 180 C około 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    pychotka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    och jak ja lubie paszteciki z takim ciastem
  • 0
    original
    Opublikowano

    js28

    muszą być pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    są pyszne, te paszteciki piekła moja mama
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    to ja poproszę barszczyk do tego :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    barszczyk był oczywiście :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !