Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale Dunaju

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jaja 6 sztuk
cukier 1 szkl.
mąka 2 szkl.
mleko 0,5 szkl.
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju

Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Dodawać po kolei wszystkie składniki i wyrobić ciasto. Podzielić je na dwie części. Pierwszą wlać na blachę. Do reszty dodać kakao i łyżkę wody. Wymieszać i wlać na blachę, posypać wypestkowanymi wiśniami. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Na wystudzone ciasto nakładamy krem budyniowy i posypujemy potartą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 15.06.2012 21:49
a ten krem budyniowy to z torebki, czy z tego mleka?
kamyk 29.05.2012 09:04
wygląda pięknie
kriso 08.02.2012 05:52
wyglada pysznie
Mysiunia 21.09.2011 19:08
ciasto wygląda pysznie, szkoda tylko że to skan..
emilia11 26.08.2011 08:57
pycha
marta1371 06.08.2011 20:28
Dawno nie piekłam
barbara11561 22.07.2011 07:12
bardzo go lubię,też dawno nie jadłam:)
bami 20.07.2011 17:40
Uwielbiam! Dawno już nie jadłam fali dunaju :) Pyszny, ale niesamowicie sycący deser :)
bursztynek 13.06.2011 00:45
śliczny
mysza666 22.12.2010 20:12
Uwielbiam to ciasto
Barbara/zuza22_85 21.12.2010 22:57
pycha
Szarrikka 21.12.2010 22:28
Dobry pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak