Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem pokrojonych porów. Ugotowane mięso pokroić w kostkę, dodać do ugotowanego ryżu. Wsypać natkę pietruszki, wymieszać. Następnie dodać śmietanę, masło utarte z żółtkami i sztywno ubita piane, przyprawić do smaku, wymieszać. Masę przełożyć do przygotowanej formy, zamknąć szczelnie i wstawić do garnka z wrzącą wodą, gotować pod przykryciem 45 minut (lub zapiec w piekarniku). Podawać z sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Och! Palce lizać!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edytazaw89@wp

    Pewnie pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !