Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie grzybowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 20 dag
mięso mielone wołowe 20 dag
cebula 1 szt
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
grzyby suszone 5 szt
śmietana 3 łyżki
smalec 1 łyżka
masło 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie grzybowym

Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody. Drobno posiekaną cebulę usmażyć na maśle. Do mielonego mięsa dodać jajko, natkę pietruszki, cebulę, 2 łyżki bułki tartej, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować okrągłe kulki, otaczać je w bułce tartej i smażyć na smalcu. Zrumienione przełożyć do rondla i podlać wywarem z grzybów. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Do sosu dodać śmietanę i drobno posiekane grzybki, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.07.2013 23:49
smaczne klopsy
Katarzyna59 26.08.2012 19:57
smaczne
romanrafal
romanrafal 22.04.2012 08:10
smaczne
Kasia77
Kasia77 06.12.2011 15:13
dobre
Iwona51
Iwona51 17.09.2011 11:28
smaczne
Monika193
Monika193 23.12.2010 10:33
uwielbiam grzyby w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak